Register

*
*
*
*
*

* Field is required

A+ R A-
Неделя, 09 Октомври 2011 00:16
Оценете статията
(10 оценки)

Стилизирана арт творба пресъздаде Библията и новото време

 

Стилизирана арт творба, която пресъздава Библията и новия етап от развитие на човечеството, представи на първата си самостоятелна изложба в "Планет клуб" снощи художничката Йорданка Порязова. Екстравагантната дама шокира с още по-екстравагантна изложба, в която бе събрала  свои произведения в различни стилове и жанрове на изобразителното изкуство. Еднометровата книга е ръчна изработка и наподобява инсталация. Лявата част е умишлено състарена, напомняйки миналото, а лицата по страниците са осветени, за да предадат мистичен дух. Загатнато е и третото око.

След като завършва гимназията за сценични и екранни изкуства, Дани започва да учи педагогика на обучението по изобпазително изкуство в АМТИИ. "Усещам картината като част от себе си, защото й вдъхвам от душата си. Не обмислям предварително сюжетите си, сядам пред платното и започвам да импровизирам. Червеното е любимият ми цвят, може би защото съм от огнената зодия Овен", казва авторката. Нейната страст е живопистта, но прави също пластики и арт инсталации.  Обича да вкарва декоративни елементи и интериор в работите си. В изложбата  Дани бе подредила черно-бели колажи.
"Имам ателие, което наподобява стила на "Планет", затова реших тук да направя първата си самостоятелна изложба. Вечер съм най-продуктивна, тогава ми идва вдъхновението", споделя художничката, която си пада по философия и психология, но препрочита и Библията.http://podtepeto.com/index.php

Последна редакция Сряда, 17 Август 2016 13:46
Danis

Danis

Здравейте,

 

Аз съм Дани

Интернет страница: /www.danisart-bg.com

Напишете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.